HYC Herentals rukt op naar de 5e plaats na de 1-5 overwinning in Leuven. Daarmee passeerde de ploeg van Bill Morgan Friesland Flyers op de ranglijst.


Herentals opende de score in de slotseconde van de eerste periode. Op aangeven van Tyler Melancon, wist Barry Horman te scoren. Voor Horman was het zijn achttiende doelpunt in dienst van Herentals.

In de tweede periode legde HYC de basis voor de overwinning. Via goals van Ben Vercammen, Vincent Morgan en Timo Dewin nam Herentals een 1-4 voorsprong. Voor Leuven produceerde Matiss Megnis de eretreffer voor Leuven.

Twee minuten voor het einde van de wedstrijd bepaalde Vincent Morgan de eindstand op 1-5. De Belgisch international scoorde zijn 20e doelpunt dit seizoen. De 26-jarige aanvaller staat daarmee op de 9e plek op de ranglijst van doelpuntenmakers.

Voor Leuven zit het weekeinde erop. De ploeg van Jos Lejeune blijft met één punt in het bezit van de rode lantaarn. HYC Herentals mag zondag nog aan de bak. Tilburg Trappers komt dan op bezoek. Die wedstrijd begint om 20u uur.